Zelf woning verkopen: goed idee of niet?

Bijna iedereen krijgt er wel eens mee te maken: het verkopen van een huis. Vroeger was dit vooral de taak van de makelaar, maar met de komst van internet wordt het voor mensen steeds makkelijker om zelf hun woning te verkopen. Maar is dat ook een goed idee?

Wil je zelf je woning verkopen, dan is het vooral belangrijk om vooraf te bedenken hoe groot de kans van slagen is. Ken of ben je iemand die een mooie tekst kan schrijven, mooie foto’s kan maken en weet hoe je huis het beste gepresenteerd kan worden? Mooi! Dan is de kans groot dat je je huis ook op een goede manier kunt verkopen. Ook niet onbelangrijk: ben je bereid om zelf de bezichtigingen te doen?

Bezichtigingen inplannen om zelf je woning te verkopen

Een belangrijk onderdeel van een woning zelf verkopen is het inplannen en uitvoeren van bezichtigingen. Deze taak kost een makelaar het meeste tijd. Als je bereid bent om dit zelf te doen, dan kun je in de meeste gevallen uitkomen onder de standaard courtage van de makelaar en kiezen voor een pakket, waarbij je vooraf precies weet wat je kwijt bent. Afhankelijk van de diensten die je afneemt, is dat meestal een paar honderd euro. Een aanzienlijk verschil met de paar duizend euro die je al snel betaalt als de makelaar alles voor je doet!

Succesvol je woning zelf verkopen

Als je het aandurft om je woning zelf te verkopen, kun je hier veel geld mee besparen. Zelfs als je voor bepaalde zaken – zoals het opstellen van de koopovereenkomst – alsnog een makelaar inschakelt. Bij MakelaarsOffice kun je bijvoorbeeld terecht voor dit soort losse diensten, waarvoor je altijd een lage prijs betaalt. Meer weten? Neem vandaag nog contact met ons op.