Snel verkopen met een goedkope internetmakelaar

Een huis verkopen lijkt goedkoper dan een huis kopen. Als koper betaal je de zogenaamde ‘kosten koper’, waardoor je daar als verkoper geen kosten aan hebt. Toch is een huis verkopen niet gratis. Zeker niet als je dat via een makelaar doet. Die betaal je al snel zo’n 2% van de verkoopprijs. En als je denkt dat dat weinig is: de gemiddelde prijs voor een koopwoning in Nederland is ongeveer €240.000. Als je daar 2% van rekent, mag je €4800 overmaken naar de makelaar. Een aanzienlijk bedrag!

Een alternatief is een goedkope internetmakelaar inschakelen. Je kunt dan wel gebruik maken van bepaalde makelaarsdiensten, maar betaalt daarvoor geen courtage.

Goedkope makelaar, goed idee?

Een goedkope makelaar kiezen voor zoiets groots als het verkopen van je huis, is dat wel verstandig? Zeker! De tarieven van een makelaar zeggen namelijk niet heel veel over de kwaliteiten van die makelaar. Bij je keuze voor een dure of goedkope makelaar kun je beter kijken naar ervaringen die anderen met die makelaar hebben, of de makelaar is aangesloten bij een brancheorganisatie en wat de makelaar – goedkoop of niet – allemaal doet om jouw woning onder de aandacht te brengen.

De ervaring leert dat een goedkope internetmakelaar vaak veel meer doet aan promotie. Dit brengt je huis onder de aandacht bij veel meer potentiële kopers.

Kies voor MakelaarsOffice

Wil jij zelf best het een en ander doen voor de verkoop van je huis, maar wil je ook dat de makelaar je goedkoop bijstaat? Dan heeft MakelaarsOffice precies wat je zoekt. Wij helpen je met wat jij wilt, of dat nu alleen het plaatsen van je woning op Funda is, of full-service, inclusief het opstellen van de koopakte. Je betaalt hiervoor een vast laag bedrag dat niet gekoppeld is aan de verkoopprijs van je woning. Meer weten? Bel of mail ons voor meer informatie!