Nederlanders stappen over, maar niet van hypotheek.

Nederlanders stappen over, maar niet van hypotheek. Dat Nederlanders graag geld besparen is algemeen bekend.

Zo stapte 50% van de Nederlanders de afgelopen 5 jaar over van energieleverancier en 30% van zorgverzekeraar voor lagere kosten. Maar het merendeel kijkt gek genoeg niet of hun grootste uitgave per maand omlaag kan: de hypotheekrente. Dit blijkt uit onderzoek van Panelwizard.

De meeste mensen betalen een hogere rente dan de rente van dit moment. Hier zie je het percentage per provincie. Overijssel heeft de grootste kans op een lagere rente. Lagere hypotheekrente Slechts 1 op de 10 mensen met een hypotheek sloten die de afgelopen 5 jaar over. 60% kijkt er niet naar om. De reden? Ze vinden oversluiten van de hypotheek gedoe (26,6%) of te duur (24,4%). En denken dat ze de oversluitkosten nooit terugverdienen. Een vergissing. Want als je daarna een veel lagere rente betaalt, haal je de kosten er vaak snel weer uit. En bespaar je elke maand misschien wel veel geld. Helemaal nu de rente zo laag staat.

Huiseigenaren laten geld liggen Patrick Kuijsters, directeur Marketing & Online bij SNS: ‘De Nederlandse huiseigenaren laten geld liggen. En dat is zonde. Zowel het oversluiten van je hypotheek als het tussentijds aanpassen van je rente kan een mooie maandelijkse besparing opleveren. Daarom hebben we tot nu toe als enige bank een groot deel van onze hypotheekklanten benaderd om te kijken of het niet voordeliger kan. Degenen die hun rente het afgelopen jaar hebben aangepast, besparen nu gemiddeld € 211 bruto per maand.’ Een seintje als je rente omlaag kan Het kan dus zijn dat je een seintje van ons hebt gehad als je misschien kunt besparen op je woonlasten. Dat is onderdeel van de SNS Hypotheek Looptijdservice. Hiermee checken we elk jaar op een paar punten of de hypotheekrente van je SNS Hypotheek misschien omlaag kan. Zo kijken we of je onze betaalrekening actief gebruikt en korting kunt krijgen op je hypotheekrente. En of het voordelig is om nu al je vaste rente om te zetten naar een lagere rente. Ondanks de vergoeding die je betaalt voor de rente die wij hierdoor mislopen. Dit kun je ook zelf checken op snsbank.nl/bespaarcheck.

Let wel op: een lagere rente hoeft niet altijd gunstig te zijn, bijvoorbeeld bij een (bank)spaarhypotheek. Wil je advies en je rente aanpassen? Dan betaal je daarvoor. De adviseur laat vooraf weten wat dit kost en of het voor jou gunstig is.Nederlanders stappen over, maar niet van hypotheek Dat Nederlanders graag geld besparen is algemeen bekend. Zo stapte 50% van de Nederlanders de afgelopen 5 jaar over van energieleverancier en 30% van zorgverzekeraar voor lagere kosten. Maar het merendeel kijkt gek genoeg niet of hun grootste uitgave per maand omlaag kan: de hypotheekrente. Dit blijkt uit onderzoek van Panelwizard. De meeste mensen betalen een hogere rente dan de rente van dit moment. Hier zie je het percentage per provincie. Overijssel heeft de grootste kans op een lagere rente. Lagere hypotheekrente Slechts 1 op de 10 mensen met een hypotheek sloten die de afgelopen 5 jaar over. 60% kijkt er niet naar om.

De reden? Ze vinden oversluiten van de hypotheek gedoe (26,6%) of te duur (24,4%). En denken dat ze de oversluitkosten nooit terugverdienen. Een vergissing. Want als je daarna een veel lagere rente betaalt, haal je de kosten er vaak snel weer uit. En bespaar je elke maand misschien wel veel geld. Helemaal nu de rente zo laag staat. Huiseigenaren laten geld liggen Patrick Kuijsters, directeur Marketing & Online bij SNS: ‘De Nederlandse huiseigenaren laten geld liggen. En dat is zonde. Zowel het oversluiten van je hypotheek als het tussentijds aanpassen van je rente kan een mooie maandelijkse besparing opleveren. Daarom hebben we tot nu toe als enige bank een groot deel van onze hypotheekklanten benaderd om te kijken of het niet voordeliger kan. Degenen die hun rente het afgelopen jaar hebben aangepast, besparen nu gemiddeld € 211 bruto per maand.’ Een seintje als je rente omlaag kan Het kan dus zijn dat je een seintje van ons hebt gehad als je misschien kunt besparen op je woonlasten. Dat is onderdeel van de SNS Hypotheek Looptijdservice. Hiermee checken we elk jaar op een paar punten of de hypotheekrente van je SNS Hypotheek misschien omlaag kan. Zo kijken we of je onze betaalrekening actief gebruikt en korting kunt krijgen op je hypotheekrente.

En of het voordelig is om nu al je vaste rente om te zetten naar een lagere rente. Ondanks de vergoeding die je betaalt voor de rente die wij hierdoor mislopen. Dit kun je ook zelf checken op snsbank.nl/bespaarcheck. Let wel op: een lagere rente hoeft niet altijd gunstig te zijn, bijvoorbeeld bij een (bank)spaarhypotheek. Wil je advies en je rente aanpassen? Dan betaal je daarvoor. De adviseur laat vooraf weten wat dit kost en of het voor jou gunstig is.