Huis te koop aanbieden: de eerste stap

Je hebt besloten te verhuizen en hebt misschien al een ander huis op het oog. Voor je daar echter mee aan de slag wilt, kun je eerst je eigen huis te koop aanbieden. Hoe pak je dat aan? De eerste stap is letterlijk het huis te koop aanbieden. Dat kun je op twee manieren doen; via de makelaar of zelf.

De makelaar neemt de verkoop van je huis helemaal over, maar daar betaal je wel een percentage over de verkoopprijs voor. Bovendien worden in veel gevallen opstartkosten in rekening gebracht. Alleen je eigen huis te koop aanbieden kan dan al een paar honderd euro kosten, nog voor je het daadwerkelijk verkocht hebt.

Zelf je huis te koop aanbieden

Het alternatief hiervoor is zelf je huis te koop aanbieden. Je kunt dan – eventueel met een klein beetje hulp van de makelaar – zelf je advertentie opstellen, foto’s maken, bezichtigingen inplannen en uitvoeren en onderhandelen met mogelijke kopers. Dan ben je veel goedkoper uit, omdat je geen courtage hoeft te betalen. Als je bepaalde taken alsnog uitbesteedt, bijvoorbeeld het opstellen van de koopakte, dan betaal je daarvoor een fractie van de prijs.

Je eigen huis te koop aanbieden met MakelaarsOffice

Wil jij je eigen huis te koop aanbieden, maar wil je wél graag hulp bij het maken van een professionele advertentie, het opstellen van de koopakte of het plaatsen op Funda? Dan helpt MakelaarsOffice je graag verder. MakelaarsOffice is gespecialiseerd internetmakelaar, met veel ervaring in het succesvol verkopen van woningen via internet. Meer weten? Neem vandaag nog contact op!