Recreatiewoning kopen: een aankoopmakelaar?

Een eigen recreatiewoning; het lijkt zo heerlijk. Maar voor u kunt genieten van dat mooie vakantiehuis, moet u het wel eerst kopen. Nóg meer dan bij ‘gewone’ huizen, is het dan belangrijk om een expert in te schakelen die uw belangen behartigt. Die expert is uwrecreatiemakelaar.nl.

Wij bieden u alles wat u nodig hebt om de juiste recreatiewoning te vinden én deze aan te kopen voor een scherpe prijs. Uiteraard mét advies en begeleiding.

In 5 stappen uw vakantiehuis kopen

Op papier lijkt het aanschaffen van een vakantiehuis op het aanschaffen van een gewoon huis. Toch komen er ook wat andere zaken bij kijken. De waarde van een vakantiehuis is niet altijd vergelijkbaar met de waarde van een ‘gewoon’ huis. Factoren die van belang zijn, zijn bijvoorbeeld of de woning op eigen grond staat of niet en in welke mate er permanent in gewoond mag worden.

Ons aankoopteam helpt u graag tijdens alle stappen van het aankoopproces. uwecreatiemakelaar.nl zorgt ervoor dat de aankoop van uw vakantiehuis één van de beste beslissingen uit uw leven wordt. Of u er nu zelf in wilt recreëren, of de aanschaf doet als investering. Hieronder leest u meer over onze aanpak.

Stap 1: Aanmelden

Als u een eigen vakantiehuis of recreatiewoning wilt kopen, dan meldt u zich eerst aan bij uwrecreatiemakelaar.nl. Neem hiervoor contact met ons op.  De totale kosten voor de aankoopbegeleiding bedragen 50 procent van het verschil tussen de vraagprijs en de tot stand gekomen aankoopprijs (inclusief btw).

Uiteraard wordt dat bedrag pas in rekening gebracht op het moment dat de daadwerkelijke overdracht van het vakantiehuis of de recreatiewoning plaatsvindt.

Wat levert het u op?

Hiermee levert het inzetten van uwrecreatiemakelaar.nl u dus 50 procent van het verschil tussen de vraagprijs en de aankoopprijs op. U maakt dus altijd winst!

Voorbeeld: onze aankoopmakelaar weet de vraagprijs van 80.000 euro voor een recreatiewoning omlaag te brengen naar 74.000 euro. Dit levert u een voordeel op van 3000 euro (50 procent van 6.000 euro).

Stap 2: Opname van de vakantiewoning

Uiteraard beschikt uwrecreatiemakelaar.nl over een portefeuille met vakantiewoningen die mogelijk aantrekkelijk kunnen zijn voor u. Voor deze woningen is precies duidelijk wat de bouwkundige staat is, hoe het zit met het kadaster en welk parkreglement eventueel van toepassing is. Ook weten we wat de mogelijkheden zijn voor eventuele verhuur.

Als hier een passend vakantiehuis voor u bij zit, maakt onze aankoopmakelaar een afspraak met de verkopende partij voor een actuele woningopname. De aankoopmakelaar neemt de woning dan nogmaals op, brengt alle relevante gegevens in kaart en doet juridisch onderzoek.

Stap 3: Aankoopadvies vakantiehuis of recreatiewoning

Vervolgens neemt uwrecreatiemakelaar.nl contact op om het uitgebreide woningdossier persoonlijk met uw door te nemen. U krijgt antwoord op uw vragen en advies over eventuele vervolgstappen. En als u besluit tot aankoop over te gaan, worden – uiteraard in overleg met u – de onderhandelingen ingezet.

Stap 4: Onderhandelen vakantiehuis of recreatiewoning

Bij het onderhandelen gaan we natuurlijk niet willekeurig te werk; hier hoort een onderhandelingsstrategie bij. Daarover adviseert uw uwrecreatiemakelaar.nl graag. In overleg met u zorgen we voor een goed openingsvoorstel. Hierin worden uiteraard ook prijs, aanvaarding van het vakantiehuis, roerende zaken, ontbindende en overige voorwaarden meegenomen.

uwrecreatiemakelaar.nl voert de onderhandelingen met de verkopende partij en houdt u telefonisch en/of per e-mail op de hoogte.

Stap 5: U hebt een vakantiehuis of recreatiewoning gekocht!

Na het succesvol inzetten van onze onderhandelingsstrategie, zijn we gekomen tot de scherpst mogelijke aankoopprijs en de meest gunstige voorwaarden. Deze afspraken worden zo snel mogelijk vastgelegd in een koopovereenkomst. uwrecreatiemakelaar.nl kijkt de stukken zorgvuldig na, zodat u zorgeloos kunt tekenen.

Stap 6: Bouwtechnische keuring van de recreatiewoning

Om er zeker van te zijn dat alles in orde is, regelt uwrecreatiemakelaar.nl bij Second home check een bouwkundige keuring. We houden contact met u over het verloop hiervan én van de ontbindende voorwaarden, zodat de overdracht van de recreatiewoning soepel kan verlopen.

Vrijblijvend advies over uw vakantiehuis of recreatiewoning, van een gespecialiseerde recreatieaankoopmakelaar

Heeft u een vraag over het aankopen van een vakantiehuis? Wilt u bijvoorbeeld weten wat een recreatiewoning waard is of hoe u het beste de onderhandelingen kunt insteken? Stel uw vragen aan ons via 085-303 92 99 of mail naar info@uwrecreatiemakelaar.nl